Mi año del sol
Buen día!
Inmiddels weer genoeg nieuwe ervaringen en mooie momenten meegemaakt om er een nieuwe blog van te schrijven, por lo tanto: aquí un nuevo cuento!
Op school gaat het steeds beter, ik versta er nét even iets meer van en in de klas en de pauzes is het erg gezellig. We hebben leuke vakken, het lijkt erg op het vakkenpakket dat ik had in Nederland. Por ejemplo: historia, geografía, arte, Inglés y matemáticas. Mijn favoriete vakken op dit moment zijn Inglés en ... matemáticas. ¿Por qué? Omdat ik dat tenminste kan verstaan en begrijpen! Haha. Gister vertelden ze op school dat we tot maandag geen lessen hebben omdat alle profesores gaan staken, echt errug vervelend... Dus nu hebben we een soort mini vakantie!
Wat heb ik tot nu toe gedaan en wat gaat er nog gebeuren in mijn mini vakantie? Afgelopen zondag zijn Jorge, Victoria en ik naar de bergen gereden. Het was een prachtige road-trip door het woestijnachtige landschap van de vlakte voor de bergen van de Andes. In de middag kwamen we aan in het stadje Tunuyan, tegen de bergen aan. Je kon er kamperen, paardrijden, dagtripjes maken etc. De zon scheen, de lucht was blauw, alles was gewoon prachtig, haha! We zijn een stuk de bergen in gereden, tót de auto vast kwam te zitten in een rivierbeekje van smeltwater. Alle hens aan dek en alle mensen die er op dat moment waren hebben geholpen de auto weer in beweging te krijgen, Victoria en ik hebben erg gelachen. Het was een hele leuke dag, ik heb genoten. De gedachte: Waarom heb ik al deze mooie momenten en mensen verdient, wat heb ik gedaan dat ik nu zoveel geluk krijg? Schiet vaak door mijn hoofd. Ik weet het antwoord niet, maar ik weet wel dat het enige wat ik kan doen is er gewoon heel erg van genieten, dankbaar zijn en léven. Dus dat doe ik.
Dinsdagavond ben ik samen met Christina (een andere exchange-student uit Zwitserland) en haar gastfamilie naar het circus geweest hier in San Martín. Helaas mocht ik geen foto\'s maken of filmen, want het was echt heel erg mooi. Veel dansen en hele mooie glittercostuums. Zoals elk circus had ook deze twee leuke clowns. Mijn blonde koppie was blijkbaar niet onopgemerkt gebleven want ik werd het podium opgeroepen (gesleurd) en met z\'n drieën hebben we de Gangnam-style gedanst. Achteraf dus erg blíj dat er niet gefilmd mocht worden!
Zometeen gaan Victoria, Christina en ik naar de bios in Mendoza. Ik heb goede hoop dat de film in het Engels is met Spaanse ondertiteling. Plezier & spaans leren tegelijk, kei handig.
Vrijdagmiddag is er een voetbalwedstrijd van de club van San Martín, daar gaan mijn familie en ik heen. De hele stad zal wel uitlopen, voetbal is hier erg belangrijk! Het gaat vast en zeker heel gezellig worden.
Dan nog even iets kleins als afsluiting: ze praten hier dus allemaal muy rapido. Op dit moment is dat nog even lastig omdat ik de taal nog erg moeilijk vind, maar voor later, als ik het onder de knie heb, is het alleen maar heel handig. In Nederland kreeg ik namelijk dagelijks te horen van pap en mam: Praat nou langzaam, haal nou adem, loop niet zo te ratelen, etc. Maar hier KAN dat dus gewoon want iedereen doet het! Geweldig! Ik kan niet wachten tot ik met ze mee kan ratelen! Goed, dit was hem voorlopig weer even, ik ga lekker genieten van mijn mini vakantie!
Besos, Gillian