Exactamente en la mitad!
Hola queridos amigos,
Zoals de titel al zegt: precies op de helft! Nadat ik volgende week terug kom van mijn trip naar Salta, Tucuman en Jujuy (hier vertel ik zo meer over) ben ik precies op het midden van mijn tijd hier in Argentinië en is het 4 maanden geleden dat ik op 22 februari vertrok, en nog 4 maanden te gaan totdat pap en mam hier op de stoep staan, haha.
Sinds mijn vorige tripje naar de Cataratas is er veel veranderd, op een hele goede en positieve manier. Ik heb voor mijn gevoel nu echt een leven opgebouwd hier, met een hele lieve familie, vriendinnen, school, sporten, etc. Er is nu een middenweg tussen de ups en downs, regelmaat, mooi weer en veel lachen en sporten helpen hier ook echt aan mee. Ik ben nu echt heerlijk en volop aan het genieten. Elke dag als ik de bergen zie zijn ze weer adembenemend mooi, het weer laat me geen dag in de steek, en mijn familie en vriendinnen zijn er echt altijd voor me. Wat een heerlijk leven en onbeschrijvelijk goed gevoel. Ook ben ik getransformeerd tot een echte keukenprinses, een sport-fanaat en een nerd. Voor de toetsweek heb ik namelijk niet lager dan een 8 terug (nee, zelfs niet voor wiskunde)! Ook gaat Spaans steeds beter. Ik denk dat ik eerdaags op facebooks \'\'spaans\'\' toe ga voegen aan mijn talen, hahaha.
Nu nog even een paar leuke gebeurtenissen: 2 weken geleden hadden we Viento Zonda. Hele warme en stevige wind uit de bergen waar je écht hoofdpijn van krijgt, er was geen school, sport, niks. Het duurde ongeveer 2 dagen en toen sloeg het ineens om, van hoge naar lage druk (of andersom, ni idea, hebben de stof behandelt bij aardrijkskunde maar is allemaal een beetje weggezakt) en kregen we ijskoude wind en ging het sneeuwen in de bergen (prachtig gezicht)! Verder met een paar vriendinnen naar The Hangover Part 3 geweest, heel erg gelachen en lol gehad, echt een aanrader. En na de film sloot ik mezelf op in het toilet (de sloten werken hier anders, niet mijn fout) en lagen die meiden weer helemaal dubbel. Gister was er een examenstunt op school van de 5e klas. In Nederland is er eentje, aan het eind van het jaar, maar hier zijn ze het hele jaar door, haha. Het verschilt van actos op school, tot een \'\'oorlog\'\' met vlaggen en liedjes zingen tegen andere scholen. Was erg leuk om mee te maken. Gekke argentijnen, haha!
Dan nog even over de trip naar Salta. Vanavond vertrek ik met de bus,rechtstreeks naar Salta. In totaal iets meer dan 18 uur. Dit land is zo mega groot! Salta schijnt prachtig te zijn qua natuur en de stad zelf. Ik ben heel benieuwd en mijn cameras zijn er klaar voor, nu hopen op beter weer dan mijn vorige tripje, haha! Duimen jullie voor me? Ook staan Jujuy en Tucuman op de planning. Ik zou zeggen: google even. Na de trip zal ik een blog schrijven en foto\'s uploaden.
Nu als laatste wil ik nog even iedereen bedanken voor al jullie support in de vrom van lieve mailtjes, berichtjes, kaarten, pakketjes en positieve gedachten! Zo heb ik laatst een hele lieve kaart ontvangen van mevrouw van Lubeek: op deze manier wil ik u heel erg bedanken, ik ben er heel erg blij mee en het heeft me weer veel positieve energie gegeven! Het was een grote verrassing!
Goed, ik ga mijn laatste spullen klaarmaken voor mijn volgende reis, hele dikke knuffels!
Een opnieuw stralende Gillian